Konstnär

Som konstnär jobbar jag mest med skulptur i trä, jag inspireras av den Medeltida bildvärld som jag mött i målningar, bokilluminationer, altarskåp och träsnitt.

Dessutom arbetar jag med Lay out,  affischer och trycksaker  för olika olika teatrar och konsthallar samt till egna utställningar.

Som konstnär har jag även medverkat i malmöbandet PSYKOTONICA med min saxofon och mina egna bildspel. Numera ingår jag med mina bilder, mina bildspel, mina filmer och min saxofon i ljudkonstellationen FAROZON.

Scenograf

Som Scenograf/Scenografassistent/Dekormålare har jag arbetat med en del fria grupper runt om i Sverige Under 2 år arbetade jag på svenska teatern i Wasa under som Scenograf och Kostymdesigner. Dessutom gjorde jag två stycken scenografjobb för YLE TV i Finland. 1990-91 Arbetade jag som Scenograf och Modellbyggare på Trelleborgs Museum med utvecklingen av den del av museet som behandlade Vikingatiden

Lärare/Kursledare/Pedagog.

Under somrarna 74 -78 hade jag tillsammans med några vänner målarläger i Sörvattnet, Härjedalen som vi bedrev i egen regi och tillsammans med Bäckedals Folkhögskola, där jag också jobbade under en vinter. Sedan 1976 då jag utexaminerades från Teckningslärarinstitutet har jag mestadels jobbat som bild/medielärare på olika stadier och skolformer från grundskola till folkhögskola.

Video/film

Jag har arbetat som lärare i Rörlig Bild på medieprogrammet på S:t Eskils Gymnasium i Eskilstuna, Kjesäters Folkhögskola och Kungsängsskolan i Sala. Jag har under några år varit kursledare i analog videofilmning och redigering på Medborgarskolan i Lomma.

Se några exempel på egna kortfilmer som jag gjort under senare tid. 

Jag har gått en del kortare kurser arrangerade av filmpool mitt på Fellingsbro folkhögskola och på mediainstitutet i Arboga kurser som jag gåttt är Premiere 6.5, Adobe After Effect, regi, Storyboard.

Hösten 2006 gick jag en manusskrivarkurs (10poäng) på skinnskattebergs folkhögskola under Jesper Lange´s ledning.

Datoranvändning

Datorn använder jag för ordbehandling, layout, bildbehandling, videoredigering mm. Jag jobbar med de vanliga programmen i Officepaketet dessutom använder jag ofta Photoshop, PageMaker numera mestadels in design för affischer och trycksaksframställning

 

Utbildning  se även min meritlista

Grundskola                           -1965

Tekniskt Gymnasium             -1968

Skånska målarskolan            -1969

Målarskolan Forum                -1972

Konstfack                             -1973

Teckningslärarinstitutet          -1976

Div Kurser i Data , Film           1976 -2006